מגזין כושר ובריאות גוף1

איך לא להימאס על מאמן הכושר שלכם: 3 הטעויות הגדולות שאפשר לעשות כדי להבריח מכם את מאמן הכושר האישי שלכם

מערכת גוף1

אז מצאתם את מאמן הכושר האישי שלכם! זה שייקח אתכם קדימה. אתם יודעים ומרגישים שזאת היכרות של “פעם-ב..” המחיר לגמרי שווה את זה ואם נודה באמת, בעולם שבו יש הרבה “חאפרים”, אתם בהחלט רוצים לשמור אותו אתכם לתקופה ממושכת ככל האפשר, לעתים חודשים ולעתים שנים. הדבר האחרון שתרצו זה שמאמן הכושר האישי שלכם יבחר ביזמתו להפסיק אתכם את האימונים באמצע..

השנים האחרונות הביאו עמם ביקוש גדול למדריכי כושר ובפרט להדרכת כושר אישית. הביקוש הגדול של אנשים שרוצים לעשות שינוי במראה ובהרגשה שלהם יצר “הצפה” של מבקשי שירות, אך בד-בבד גם עלייה גדולה במספר נותני השירות – מאמני כושר אישיים. וכך יוצא שהכמות הגדולה של מדריכי כושר חדשים המשתחררת לשוק בכל שנה הופכת את המשימה למצוא את המאמן המוסמך והמוכשר לאמן אתכם – למאתגרת.

אז עד שמוצאים את המאמן האחד הזה, המנוסה מספיק שמתאים לכם מקצועית ועוד יותר אישית ושגם המחיר שלו מקובל עליכם – כדאי מאוד לדעת איך לשמור עליו אתכם לאורך הדרך. המאמנים הטובים והמבוקשים, אלה שאתם רוצים לצידכם לאורך הדרך, בדרך כלל מגובשים מאוד ויודעים בדיוק מה הם רוצים לעשות, את מי הם רוצים להדריך ואיך הם רוצים שיתייחסו לזמן שלהם. אני יודע שזה יכול טיפה להתריס, אבל תוסיפו לזה את המציאות העכשווית לנוכח הביקוש הגובר – מאמנים טובים לא צמאים לעבודה, לא חייבים דווקא אתכם ולא רעבים ללחם.

כשהביקוש רב, לא כל כך קשה ”לפטר” לקוח בעקבות מחלוקות כל שהן ולהכניס ללו”ז את הבא בתור (גם אם המאמן והמתאמן כבר החברים הכי טובים), זאת המציאות. ובסוף יוצא שפעמים רבות הפסקת האימונים עבור המתאמן היא קשה יותר מאשר עבור המאמן.

מאמר זה אינו מתיימר לצייר עולם שבו המתאמן הוא תמיד ובכל מקרה ה”אשם” במצב של הפסקת האימונים. אבל יחד עם זאת, כמאמן כושר ותיק מאוד וכן על רקע פניות מרובות שקיבלנו בגוף1 ממתעניינים חדשים שטוענים כי נפסקה שגרת האימונים שלהם עם המאמן עקב אי-הסכמה זו או אחרת ומחפשים מאמן כושר אישי חלופי, החלטתי לעשות סדר בדברים ולעזור לכם להימנע ממצבים מבאסים כאלה.

אז בהנחה שאתם בדרך למצוא או שכבר מצאתם את איש או אשת המקצוע שייקחו אתכם קדימה, להלן 3 הרגישויות הגדולות ביותר של מאמן הכושר האישי שלכם.

במקום הראשון : הפגיעה בכיס, ביטולים.

גיליתם שמחר בבוקר יש לכם פגישה ששכחתם בעבודה, או שבן הזוג שלכם החליט לפנק אתכם בהפתעה לארוחת בוקר או שפשוט התעוררתם ליום גשום ורציתם להישאר בתוך השמיכות, you name it . אתם בטוחים שהסיבה שלכם לבטל אימון היא מוצדקת, אתם אומרים לעצמכם “הוא חייב להבין אותי” ומשכנעים את עצמכם ואולי גם אותו ש”בדרך-כלל אתם לא עושים את זה ולכן זה לא נורא ואפשר להבליג פעם אחת”.

כמובן שיש את העניין המקצועי של החסרת האימון, אבל בואו נניח את זה לרגע בצד ונתמקד בצד אחר של העניין. ברגע ששלחתם למאמן הכושר שלכם את הודעת הביטול ובעיקר כאשר למאמן אין חלופה באופק לשעה (המופסדת) עמכם, המעשה פעמים רבות מתפרש באופן אחר לגמרי אצל המאמן שלכם, גם אם הוא האדם הכי רגיש, מכיל ומבין עלי-אדמות. עבור המאמן העצמאי (!) שלכם, בין אם תתחברו לרעיון או לא, זה פשוט כאילו הכנסתם יד לכיס והוצאתם משם שטרות בסכום הנקוב של אימון. אם אתם לדוגמא שכירים בחברה, תארו לכם שמתקשר אליכם המנהל ואומר לכם : ”מחר יש לנו אירוע מיוחד בחברה, אז תבואו לעבודה, אבל ל-3 שעות פחות וזה כמובן יתבטא בשכר”. הייתם משתוללים במקרה הטוב או פונים לעו”ד לענייני עבודה במקרה הרע. ואם אתם במקרה עצמאיים עם שיטת עבודה דומה לזו של המאמן, אז אתם בטוח מבינים ואין צורך להסביר זאת.

הזמן שמשריין לכם מאמן הכושר האישי שלכם אינו הפקר, לא פעם אחת וגם לא יותר מכך. זוהי בד”כ שיטת הפרנסה היחידה שלו ולכן ההמלצה היא להבין מראש את מדיניות הביטולים של המאמן שלכם וכאשר קורה ואתם נדרשים לבטל אימון ”מהיום למחר”, המנעו מלהעמיד את המאמן שלכם בסיטואציה לא נוחה. אל תקבעו עבורו את ההפסד הכרוך בשעה הזאת, אלא הציעו אתם בעצמכם לשלם בעד האימון שבוטל – תנו לו את הצ’אנס לומר לכם: “אני מבין וזה בסדר הפעם, אבל נשתדל שלא יקרה” (וגם אם החליט בכל זאת להיות משולם עבור השעה האבודה – שלמו באהבה).

במקום השני : “השתלטות” סדרתית על תכני האימונים

מאמני כושר מגיעים לאימונים מראש ממקום של לקיחת המושכות והובלה של מהלך האימון. המאמן יוצא מנקודת הנחה (הגיונית) שמשלמים לו כדי לבחור את תכני האימון בצורה שמתאימה למתאמן ולמה שמעוניין להשיג. בנוסף כמו לאנשי מקצוע אחרים, יש למדריכי הכושר המנוסים את הגאווה המקצועית שלהם ולפעמים אי-אילו הסכמות הקשורות בתכני האימונים גורמות אצל מדריכים לתחושה של אי-אמון מכיוון הלקוח, תלוי בתדירות שבה זה קורה.

שלא יתפרש לא-נכון, בהחלט הגיוני שיהיה תיאום בין המאמן למתאמן ושיהיה נוח למתאמן עם התרגילים והמאמצים אליהם התבקש מהמאמן. אבל לעתים זה קצת מרחיק לכת והמתאמנים מתחילים מעט ”להשתלט” על מהלך האימון, לפסול במהירות תרגילים והצעות מהמאמן ולבחור בעצמם את מהלך האימון כאשר המאמן פשוט שם לצידם.
הלקוח לא ממש מבין זאת, אבל בכל פעם שהוא מסרב לבצע תרגיל מסוים, הוא יוצר אצל המאמן תחושה של ”איבוד סמכות”. זה טוב כאשר מאמן נותן מידי פעם את הבחירה למתאמן, אך זה פחות טוב כאשר המתאמן קובע את סדר היום באימון כל פעם מחדש.

במקרים כאלה, המדריכים (המקצועיים) מתחילים לחוש שאין בהם צורך ונמצאים במקום מקצועי בו הם לא מעוניינים להיות. בנוסף, לעתים התנהגות כזאת לאורך זמן מובילה למצב בו המתאמן עושה במשך חודשים בחירות משלו מבלי לדעת שאינן מקרבות אותו למטרות והיעדים שלו. המאמן, שהוא אמנם אחלה של חבר ואיש-שיחה, בסופו של דבר גם איש מקצוע – ולא מעוניין להיות במקום הזה.

 

אולי גם זה יעניין אותך :



ובמקום השלישי : ויכוחים מקצועיים וכפייה של טרנדים על המאמן שלכם

בהמשך ובאופן מעט דומה למה שדיברנו עליו קודם, לעתים לקוח מקבל עצות מחברים, קורא משהו ממקור לא מקצועי, או גרוע מכך – רואה סרטוני תרגילים מוזרים באינסטגרם או הופך להיות שבוי של רעיון מקצועי שאינו נכון. בעידן הרשת כמות המידע היא עצומה והעין הלא-מקצועית מתקשה להבדיל בין שטויות לבין מה שבאמת נדרש. בשביל זה בין השאר, לקחתם מאמן כושר אישי שיפריד בין העיקר לטפל.

זה קורה כאשר המתאמן לוחץ את המאמן לשנות עמו את סגנון האימון, להסיר תרגילים שהם באמת חשובים ומקדמים ובמקביל להוסיף תרגילים מיותרים מתוך ההנחה ש”זה מה שצריך”. הדבר הזה קורה המון.

לדוגמא, אחת מלקוחותינו לאימונים אישיים הייתה מכריחה את המאמן שלה לשלב באימונים ”תרגילי מדרגה” משום שהיא שמעה שזה ”שורף קלוריות” וכי ללא זה האימון לא יהיה יעיל ולא תוכל לרדת במשקל (דבר שגוי כמובן). במקרה אחר קרה שלקוח היה מתלונן על כך שהמאמן שלו לא עושה אתו תרגיל שכיבות סמיכה וזאת מתוך ההנחה ש”חובה לשלב תרגיל כזה באימון” לאחר שחבר טוב אמר לו (כמובן שלא נכון בעליל). לקוחה אחרת התעקשה עם המאמן שלה שרק אם תעשה תרגילים שבהם שרירי הרגליים ”ישרפו” לה, אז תאבד שומן מאזור הירכיים (שוב שטות מוחלטת).

דוגמאות כאלה קיימות בלי סוף. תפקיד המאמן הוא להסביר ולכוון אתכם כאשר אתם באים עם רעיון חדש. כאשר מדובר ברעיון חסר ביסוס ואתם מתעקשים עליו כאילו שזאת האמת המוחלטת והמצאתם את מדע האימון מחדש – זה יכול מאוד לייאש ולעייף את המאמן שלכם וכן לקרב את הסוף הלא נעים.

לסיכום:

1. גלו רגישות והקפידו לכבד את זמנו ופרנסתו של מאמן הכושר שלכם. הוא חי ומפרנס מהפגישות עמכם.

2. תנו למאמן להוביל את מרבית הלך הפגישה והאימון, אל תשתלטו ואל תגרמו לו לתחושת אבדן שליטה.

3. זכרו שהמאמן שלכם הוא הסמכות המקצועית, בדקו אתו רעיונות וטרנדים ואל תכפו אותם עליו.